Kyoto İmzalandı, Sıra Kopenhag’ da !
Ekleyen Alper Arın

Türkiye nihayet Kyoto Protokolü’nü onayladı.
Greenpeace’in de aralarında olduğu birçok çevre kuruluşunun yıllar süren çalışmaları bu süreçte çok önemliydi. Ancak, bu sadece bir başlangıç, Türkiye’nin 2012′ye kadar sorumluluğu olmadığının farkında olmalıyız. Bununla birlikte kaybedecek zaman da yok. Türkiye’de hala 47 kömür santrali planı var.
Türkiye’nin bu uluslararası çabaya dahil olduğunu görmekten ve bu yıl Kopenhag’da şekillendirilecek olan yeni protokole katkıda bulunacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Şimdi milletvekillerimizi Kophenhag’daki iklim görüşmelerinde sorumluluk almaya ve cesur olmaya çağırmalıyız.
TBMM’nin Kyoto Protokolü’nü onaylamasından sonra şimdi Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelede payına düşeni yapmaya başlamasının tam sırası. Bu yıl yapılacak olan ve yeni hedeflerin belirleneceği Kopenhag İklim Görüşmeleri öncesinde politikacıları sorumluluk almakta cesur olmaya çağırmak gerekiyor.
(Greenpeace Türkiye)
http://www.greenpeace.org/turkey/news/greenpeace-herkesi-milletvekil?text
Alper Arın tarafından eklenmiş son yazılar:
- Orada Kimse Yok Mu? - 30 08 2010
- Merhaba Su Çocuklar ! - 30 08 2010
- Çevre Ve Referandum - 25 08 2010
- Dertleri Yargıya Fren - 17 07 2010
- Kirli Savaş ve Doğa - 26 06 2010
Dilerseniz yorumunuzu ekleyin